Wat heb je nodig?

  • VOOR DE CAKE:

    • Onze overheerlijke Baldy’s

    VOOR DE FROSTING:

    • 200 gram monchou.

    VOOR DE DECORATIE:

    • 400 gram melk chocolade;
    • Strooisels.

    OVERIGE BENODIGDHEDEN:

    • Mengkommen
    • Mixer of keukenmachine
    • Cakeblik
    • Bakspray of bakpapier
    • Cake tester of satéprikker
    • Display voor cakepops
    • Lollystokjes

HET DECOREREN VAN DE CAKEPOPS:

    1. smelt de chocolade au bain marie.
    2. Maak met een lollystokje een gaatje in de Baldy’s.
      Let op! Het gaatje mag niet verder dan de helft in het bolletje zitten.
    3. Doop de lollystokjes één voor één voor ongeveer 1,5 centimeter in de gesmolten chocolade.
    4. Steek de lollystokjes vervolgens in de gaatjes van de cakepops die je bij een voorgaande stap gemaakt hebt.
    5. Laat de chocolade uitharden.
    6. Doop vervolgens de cakepops in de gesmolten chocolade en plaats ze in het display.
      Let op! De chocolade mag niet hard worden voor het decoreren, anders blijven de strooisels niet plakken.
    7. Versier de bolletjes met strooisels.En de cakepops zijn klaar, heerlijk smullen maar!

LAAT JE CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP!

Nu je de basistechniek hebt om de baldy’s te versieren hebt, kun je er allerlei creaties mee maken die je wilt. Zodoende kun je deze cake balletjes in daadwerkelijk elk thema maken en dat maakt ze zo populair. We lieten je in bovenstaande recept al zien hoe je de pops leuk kunt versieren met chocolade en eetbare strooisels, maar er zijn nog veel meer varianten te bedenken.