Reflectie

In een wereld die door de pandemie tot stilstand kwam, was dit voor mij een moment van zelfreflectie. Vergelijk het met een boek dat even werd dichtgeslagen, Het leven leek tot dan toe te worden samengevat, met hoofdstukken, vol herinneringen die bijgebleven of bijna vervlogen zijn.

Ondertussen, in mijn zestiger jaren, ben ik nog steeds gevoelig voor verbetering. Kansen zien, waar anderen slechts alledaagse gebeurtenissen zien.

Deze keer valt mijn oog op een Aziatische straatsnack.

Het was geen gewoon gebakje, maar een bolvormig meesterwerkje dat voor de ogen van de klant werd gebakken. De manier waarop de snack werd gebakken, en het visueel resultaat, fascineerde me.

Het beeld bleef bij me hangen als een knagende gedachte. Het werd een onophoudelijke bron van inspiratie.

Samenwerking

Spontaan groeit de wil, iets doen met dit beeld, een hele uitdaging. Geen idee hoe ik zou beginnen, laat staan hoe ik het moest produceren op een schaal die commercieel levensvatbaar was.

Gelukkig kwam ik in contact met Anton Bergmans, een man met de technische kennis die mij ontbrak. Samen begonnen we aan een reis vol obstakels en tegenslagen.

Het bouwen van een productielijn was geen eenvoudige taak. We werden geconfronteerd met mislukkingen en tegenslagen, maar we bleven volharden. Voor elke fout die we maakten, leerden we iets nieuws. Voor elke aanpassing die we deden, kwamen we dichter bij het perfecte product.

Baldy

Het duurde jaren van toewijding en doorzettingsvermogen, en eindelijk was het daar :

Baldy, onze eigen creatie, onze eigen trots. Het was meer dan alleen een snack. Het was een symbool van onze samenwerking, doorzettingsvermogen en het vermogen om grenzen te verleggen. Obstakels overwinnen is een constante opdracht.

Maar het verhaal stopte daar niet. Het was slechts het begin van een nieuw hoofdstuk. We waren vastberaden om ons product aan de wereld te laten zien, om het te laten groeien en bloeien.

Tot op heden blijven we, dag na dag, ons recept perfectioneren en verbeteren we onze productielijn.

We luisteren naar de feedback van onze klanten. Want voor mij en Anton is Baldy meer dan alleen een snack.

Het is een passie, een missie. Het is en blijft ons levenswerk.